Gazells pressrelease

För nära trettio år sedan började LASSE TENNANDER göra soloframträdanden på Blidösund och hans årliga framträdanden har kommit att bli

en återkommande höjdpunkt för alla visälskare. Blidösund är numera förknippat med Lasse Tennander på samma sätt som Mosebacke och Västerviks Festivalen. Ungefär samtidigt som Lasse gjorde sina första framträdanden på Blidösund spelade han också in sitt första album med live framträdanden. Många har frågat efter ett nytt live album och när Lasse beslöt sig för att förverkliga denna önskan föll det sig naturligt att ge detta en stark anknytning till just Blidösund.

Albumet innehåller Lasse Tennander med 20 av sina mest framgångsrika melodier inspelade live under en och en halv timme och urvalet har gjorts av det bästa från flera konsertinspelningar under de senaste åren, bl.a. på Blidösund. Dessutom följer tillsammans med CD-skivan en DVD med titeln ”Ångbåtsliv” producerad av den vid det här laget legendariske tidigare SVT musikproducenten Lennart Wetterholm i samarbete med bl.a. fotografen Peter Mild. Programmet som är 45 minuter långt ger dels en kärleksfull skildring av Blidösund i samband med en Lasse Tennander kväll och dels en mycket intressant och personlig bild av Lasses yrkesliv som sångare, musiker och kompositör.